28 септември 2010 г.

"Machete" vs. "Predators"

"И нека красотата победи!"
И за двата филма вече е писано, като репликите за "Мачете" се движат от "добър" и "забавен" до "mind-blowing" и "хитът на сезона", а "Хищници" потъна в забвение по-бързо и от бюджета на последния филм на Тери Гилиъм. Общото между двата е, че експлоатират сантименталната ни привързаност към филми, с които сме израстнали и това е отправната им точка по пътя към плътноприлепналите ни джобове, по видът на които спокойно можеш да преброиш последните монети в тях. Плюс това и двата се движат по коловоза на евтиното, треторазрядно кино, като единият е с билет за първа класа, докато другият е бюджетно ситуиран в негостоприемните, second hand вагони на втора, в които калъфките на седалките събират мръсотия още от деня на първия им рейд между Горна Оряховица и Каспичан.

Нищо от това обаче не ми дава основание да ги разглеждам в едно "ревю", така че тук ще спомена нещо по-резонно, което да ги обедини, а именно сакралното вмешателство и в двата на Робърт Родригез, който в "Мачете" се проявява като режисьор, а в другия - като продуцент на прелъстените и употребени "Хищници". Всички, разбира се, знаем, че Родригез "смуче", но - поради една или друга причина - почитателите на кървавия фарс и ортодоксален кич продължават да го носят по течението на хайпа, така че устата му да се подава малко над помията, която иначе нормално блика от нея.

Аз, естествено, нямаше да имам нищо против това дребно човече да продължава да захранва фабриката за талашитени изделия с конфетите си от целулоза, но за съжаление усетих течение откъм дверите на мизерната му хасиенда, което раздразни синусите ми и от това си изкихах и малкото останал ми психически осакатен мозък, физически оцелял след консумирането на поредният му мексикански буламач, затова оттук нататък ще ви пиша със задника си или някоя друга уместна част от физиологията си, така че умолявам ви не придиряйте за краснопис и още по-малко за красноречие. Ако държите на такива, разгърнете си някое плътно томче на Скот Фицджералд - бъдете сигурни, че същото не е настолно четиво на Родригез, който може и да е чувал за автора му, но само покрай случайните си срещи с актуалния Бенджамин Бътън в лицето на Брад Пит. С други думи, ако недораслякът ви е кумир, оттренирайте комбинацията "Ctrl + W" или се пригответе да чуете едни съвсем не лицеприятни слова по негов адрес, завършващи със звука от изпразването на тоалетно казанче.

"Machete"

Режисьори: Ethan Maniquis, Robert Rodriguez
Сценаристи: Robert Rodriguez, Álvaro Rodríguez
Жанр: Action, Adventure, Crime, Thriller
Каст: Danny Trejo, Robert De Niro, Jessica Alba, Steven Seagal, Michelle Rodriguez, Jeff Fahey, Cheech Marin, Don Johnson, Lindsay Lohan


Всеки знае какво е да се надъхаш с очаквания. Нямам предвид като да знаеш, че ще гледаш "Криминале" за първи път, но по скалата на кул-о-метъра поне изживяването да може да се унифицира с гледането на последния "Рамбо", в който нравоученията са сведени до минимум за сметка на солидна доза съсиреци примесени с препратки към зората на поредицата и то не в комедиен аспект, който би "оневинил" евентуалните елементи на откровена простотия, а в съвсем сериозен такъв, като екшън с елементи на драма. И докато за Сталоун можем да кажем, че винаги му е стискало да се бори с предизвикателствата, колкото и да претърпява крушения от време на време, при Родригез подобна дилема никога не е стояла на дневен ред.

"Мачете" даваше признаци, че ще бъде нещо по-различно от обичайния шит и този факт се подсили от red band трейлъра му, прокламиращ зверски добре издържани сцени на насилие на фона на драматично скоре. В него имаше от всички съставки на бруталните пълп заглавия от миналия век, вдъхновили възхода на Тарантино, като се започне от голият задник на Джесика Алба, мине се през корумпирания политик и мафиотския бос и се стигне до сръчния с чифтетата свещеник изигран от гащите на задника Дани Трехо - Чийч Марин. Но проблемът е там, че в тези 32 секунди се виждат точно всичките екшън сцени от филма, които изобщо си струва да се видят. При това продължителността им е до болка такава, каквато би било добре да е и в самият филм, за да не цъфнат конците от съшиване, които в чисто сценариен план са толкова необятен брой, че, ако скрипта беше кораб, щеше да е потънал още преди някой да се е опитал да разбие бутилка шампанско в корпуса му.

И въпреки че филмът се справя с чисто визуалната концепция за този род филми (все едно обущар да не може да подлепи обувка) и кастът е сравнително на място (въпреки че Сегал сам по себе си винаги е бил като стресница върху горната устна на млада булка), оттам нататък следва един жалък опит да се карикатуризира нещо, което Родригез по дефиниция явно не разбира. Комично е да гледаш Веселин Маринов да интерпретира Франк Синатра, обаче си е жива трагедия да гледаш Родригез да прави опити да осмее с носталгия треторазрядните филми отпреди 40 години при условие, че самият той прави такива през последните 15. Основно правило, когато пунтираш боклук, е да не падаш до нивото му, защото това автоматично те прави не по-малък боклук. При невъзможност е добре да го направиш поне малко по-смислен, така че да казваш нещо, с което да извиниш двата часа скука. Ако и това не ти е по силите, пробвай да постигнеш комичен ефект, така че да те запомнят, ако не с друго, то поне с мускулната треска в коремната област на другия ден. Живо доказателство, че Монти Пайтън се справяха и с двете задачи и то с нищожен бюджет, е факта, че все още ви изскачат асоциации с Министерството на глупавите походки, когато видите някой да се носи смехотворно по улицата или просто гледате поредната сесия на парламента. Тук обаче няма да се докоснете до нито единият от аспектите на успеха. Сцените, които в трейлърът надървяха импотентните ви откъм филмови емоции очаквания, във филма се разминават с всякаква идея за съспенс. Героите са толкова безлични, че с нетърпение ще чакате появата на Албеният гъз, а, когато се появи, ще се чудите за това ли си дадохте петте лева.

Самият сюжет е тотално без всякаква връзка с главния. Явно е, че се опитва да следва отъпканите пътища на предците си и някакъв плюс му е, че извежда на преден план звездата на второстепенните роли в треторазрядни филми Дани Трехо, което му е и най-смелата постъпка. Това обаче не обагря с ореола на гениалността тиквата на Родригез - за сметка на това затвърждава славата му на радетел на мексиканската селяния в условията на буржоазната деградация на американските щати. А когато става дума за селска пот, боб и лютеница, няма как да не вмъкнем и задължителните религиозни мотиви - къде с помоща на някое чевръсто с пушкалото чиче-католиче, къде с някоя още по-чевръста в бедрата фейк монахиня, която естествено под светите одежди е гола, както майка я е родила. Да не забравяме, че и самата майка може да е някъде наблизо и то в същото амплоа за подсилване на ефекта... Е, още ли не сте се издрайфали?!...

"Predators"

Режисьор: Nimród Antal
Сценаристи: Alex Litvak, Michael Finch
Жанр: Action, Adventure, Sci-Fi, Thriller
Каст: Adrien Brody, Topher Grace, Alice Braga, Oleg Taktarov, Laurence Fishburne, Danny Trejo


Има няколко добри новини по повод на "Хищници" и всички те са свързани с името на Родригез. Първата е, че НЕ той е режисьор на продукцията, а унгарският режисьор Нимрод Антал, чиито два-три филма не съм гледал, но имам желанието да гледам само единия - "Контрол". Втората е, че НЕ Родригез е сценарист на "Хищници", което си е сериозен повод за напиване от главозамайваща радост. А третата е, че, ако погледнете в страничката на Родригез в IMDb, ще откриете, че той НЕ Е и още много други неща в "Хищници", което пък ме кара да си мисля, че светът всъщност не изглежда да е чак толкова лошо място за живеене. С други думи верният сподвижник на за разлика от него талантливия Тарантино в случая е дал само продуцентската си благословия и ограничен брой вербални напътствия на Антал, след което - за радост на милионите почитатели на хищническият франчайз - е тръгнал да драйфа музата си някъде другаде (вече разбрахме къде).

Другата положителна новина е, че добрите новини не свършват до тук. След последният "Рамбо" отново открих, че един пестелив сценарий без да блести от оригиналност и претенциозни напъни може спокойно да накара кинозрителя да затаи дъх и да следи с интерес драмата на героите дори и филмът да не предлага масовки от CGI ефекти. Ако имате навика достатъчно внимателно да следите филмовият диалог и да се опитвате да си дадете сметка какво означава сценариста да не ви смята за кръгли идиоти, на които с всяка реплика героите трябва да обясняват какво и защо се случва, "Хищници" е добър пример за това как пестеливата реч генерира реализъм, в основата на който лежат много от достойнствата на лентата.

Съвсем нямам намерение да разгласявам колко добър е филма, но съм близо до това да прокламирам колко не лош е, защото, ако някое заглавие е имало чистосърдечното желание и подплътените амбиции да се завърне към корените си, то "Хищници" е едно от тях и се справя повече от подобаващо. Колкото и стереотипни да са самите герои, всеки от тях си има идентичност и постъпките му са логически обусловени от нея. Когато очаквате някоя "патка"/"паток" да направи титанична и самоцелна глупост само и само, за да нагнети атмосферата в кино салона, тук не очаквайте точно това. Единственото по-значително недоразумение и от актьорски, и от сюжетен характер бе абсолютно не на място появилият се Лорънс Фишбърн, чието присъствие изтрих от съзнанието си веднага след края на финалните надписи.

Повечето от останалите актьорски превъплъщения са достатъчно приемливи, като Алис Брага с умиление ми напомни за младата Карън Алън от "Starman" (1984), с която определено имат поразителна външна прилика, а Броуди си беше подобаващо антипатичен, но тук това дори му отиваше.

Интересен факт по отношение на единият от сценаристите (Алекс Литвак) е, че същият е съсценарист с ветерана Андрю Дейвис на планираният за 2011 "Тримата мускетари", който обаче ще имаме нещастието да е режисиран от Paul W.S. Anderson. Нямаше да си правя труда да спомена този факт, ако в ролята на кардинал Ришельо случайно не разбрах, че е включен самият Кристоф Уолц (или Волц, или както е там) запратил ни в космоса с невероятното си изпълнение на полковник Ханс Ланда в "Безславни копилета".

Е, стана ясно, че днес добрите новини, ако не повече, са поне колкото лошите, а това винаги е по-добре отколкото изобщо да ги няма, така че стискайте палци и занапред красотата да не изостава фрапиращо от неадекватните режисьорски превъплъщения на тоталния смешник в занаята Робърт Родригез. За съжаление аз не храня кой знае какви надежди...

49 коментара:

 1. Не пипай свещеното "Мучете" на хората, Ностро, хейтър мейнстриймър такъв :)))!

  ОтговорИзтриване
 2. Мучете? :D Хареса ми. Трябваше да се сетя да го използвам в текста. :)

  ОтговорИзтриване
 3. I'm your RAM in disguice, master Nostro... демек - аз съм твойот коч у 'растите, майсторе. Ползвай смело, пък аз ще се изживявам като съавтор в близките 20 минути ;)

  ОтговорИзтриване
 4. Ностро, по обясними причини не тръпнех в очакване на Албиното четирибуквие и благодарение на маймундата направо съм си на печелба 5 лв. :)))
  "Хищници"-те още си чакат свободното време. Май съм объркала реда на гледане. :)

  ОтговорИзтриване
 5. УРАААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
  УРАААААААААААААААААААААААААААААААААаа

  ОтговорИзтриване
 6. извинявай Ностр,
  просто не вярвах, че ще видя нов пост в този блог :Р
  а иначе добре си ги намаал филмите :D

  ОтговорИзтриване
 7. След мрачният "Змийското яйце" на Бергман,разпятието на католическия свещеник ми дойде като балсам за душата:)Това беше и най -култовата сцена във филма.Останалото е чисто забавление.Доказва го и 3Д версията която предстои да излезе.Все пак "Сони" и "Самсунг" трябва да рекламират по някакъв си начин новите си иновативни технологии.

  ОтговорИзтриване
 8. MCFOXXX: Евала ти правя, пич! Толкова точно мнение и за двата филма, е по-добре не може да се каже.
  Хищници просто е добър филм. Бива е точната дума. Но определено не е тъпотия.
  Не бях гледал толкова тъп филм като Мачете от мнооого време насам. Ужасно тъп, за малко и на кино да отида за него...
  Нарочно бил направен така, много екшън имало, много кръв, яки лафове - дрън дрън, че пляс.
  Последният Рамбо има кръв и екшън, това тук е подигравка.
  Да е смешен - не знам, мен поне не ме разсмя.
  Обаче, че е ТЪП, оу иеа, много е ТЪП.
  Всички мелета ги има в трейлъра, а филма е скучен, муден, даже ще цитирам бащата, който заради Дани Трейо до средата на филма се инатеше, че е хубав: "филмът е като детски". Точка.

  ОтговорИзтриване
 9. О, Скай, много ще се радвам да си ми coach. Ще чакам с нетърпение всяка тренировка. :D

  Бе, Точе, май само ти в световен мащаб не очакваш Албeното четирибуквие, бива ли така да се цепиш от колектива. Ма простено да ти е. То като се замислиш малко ли четирибуквия има по Земята. Тя цялата земя си е едно гигантско четирибуквие... с екватор по средата. :D

  Бингс, бе ти оправи ли се, излекува ли се, че вече и логически операции от висшата математика си почнала да решаваш. Я си стой в леглото и си пий чая, амаха! :D

  Ламоте, в първия момент си помислих, че пак са слезли партизаните, ама явно радостта ти е била по съвсем тривиални причини. Ма щом те радва... :)

  Вал, нищо култово не открих в тая сцена, но щом казваш - ти повече си ги гледал, аз мога само да ти дишам прахта. :D Само с едно нещо не съм съгласен - ако в тоя шибан филм някъде си открил забавление, би ли ми го посочил, моля!!! :)

  MCFOXXX, благодаря ти, че се появи!!! :) Бях започнал да се чувствам като агне сред вълци. Май сме само аз и ти на това силно непопулярно становище. Даже и Скротума тоя път бие отбой. :D

  ОтговорИзтриване
 10. Ностро, сори, обаче все още съм на десния тротоар. :)))

  ОтговорИзтриване
 11. MCFOXXX: Nostromo, приятелю, аз самият бях помислил, че нещо ми има. Абе всичко живо ми разправя колко култов бил Мачете, колко забавен бил, колко за хора с НЕслаби нерви бил...
  Че след като го гледах се чудех какво не ми е наред, че не мога да разбера хумора и смисъла на филма. Когато прочетох твоето ревю си отдъхнах: УРА! Не съм луд :) Има все още хора с реална гледна точка.
  Скротума, който наистина уважавам заради добрият му блог и ревюта, този път ме разочарова, абе простих му.
  Ама най-ме е яд някой като каже, той филма нарочно е така направен. Не трябва да го взимаш насериозно.
  Е добре бе аджеба то нали за това е филм. Аз не помня досега филм, който да съм вземал насериозно (има изключения разбира се).
  Стига ми, че днеска излизам от 12-часова дневна смяна и утре ме чака нощна. Това е сериозно, филма си е филм, изкуство, тъга, смях, страх, напрежение, екшън, измишльотини, но той или е направен добре или не, както в случая с Мачете - глупав до болка.
  Ръка ти стискам за мнението.

  ОтговорИзтриване
 12. Чак пък да ми развалиш приятната вечер? :))))

  "МаШеТииии" ми допадна, но не успя дами напълни душата, тъй че не съм разочарован и подразнен от ревюто ти. :)

  "Хищници" вчера го гледах пак... еми не е най-елементарния филм на всички времена, но честно да ти кажа, ако бяха измислили по-оригинален финал от този с Тофър Грейс - на който разбираш ли лицето му се изкривява под действието на транквиланта или уотевър, за да изглежда като истинско чудовище, нивото щеше да се вдигне много. И аман от тийм ъпс!!!!!! Най-лошото, няма душа в този филм. Има добре направена имитация, но нищо повече.
  Както и да е, аз ще си го гледам 10-ина 15 пъти и накрая ще поче да ми харесва, също като и при двата AvP. Той и сега ми допада, но не много. :)
  Пийс брадаа! :)

  ОтговорИзтриване
 13. Точе, някои вече са на платното. :D

  MCFOXXX, мнението е общо, така че взаимно си стискаме ръцете. :)

  Дринов, за душата на "Хищници" съм съгласен, колкото и леко субективен да е този момент. На мен ми допадна, че действието ангажираше, липсваха излишните сантименталности и най-важното беше правдоподобно направен, а не през пет минути да се питаш "Е това пък сега що стана?!". А "AvP" е със светлинни години по-зле от този, така че и дума не може да става за сравнения. :)

  Иначе пийс ли ще бъде или брад(в)а, решавай! :D

  ОтговорИзтриване
 14. На мен вчера ми се спеше и затова прочетох:
  "МЪЛЧЕТЕ vs ПРЕДАТЕЛИ"
  ...но вече пих кафе и мога да заявя, че ще ме откажете да ходя на кино и ще ви се падне тежката задача да ми измисляте нови забавления! Амаха!
  :)))

  ОтговорИзтриване
 15. Ел, може да отидеш поне на ПРЕДАТЕЛИ. :) А "Мълчете предатели!" не е никак лошо заглавие за филм. Веднага се усеща каква ще е драмата му. :D

  И не ми използвай "амаха"-то! ПХА-ХАХА! :D

  ОтговорИзтриване
 16. Фън си е филма :D.Разбира се,касапниците бяха в излишък.Като, че ли отново превъртях "Кървавата Райна".Все пак подобни пародийни,eкшън-приключенски филми имат своето място в киноисторията.Някъде в края на 60-те,в Европа те предизвикват истински бум и пълнят кинозалите.Отбелязвам само "Златната богиня от Рио Бени" и "Под знака на Монте Кристо".Разбира се,"Голямата разходка" е върхът на айсберга :)
  http://zamunda.net/details.php?id=222201&hit=1

  ОтговорИзтриване
 17. Ааааааааааа, Вал, не давам да вкарваш такава прекрасна КОМЕДИЯ като "Голямата разходка" в една категория с "Мучете", който е много съмнително да е "пародия" пък да не говорим за шансовете му да минава за комедия. По-скоро бих го определил като трагедия. Жива трагедия. :D

  И пак казвам, "Мучете" е забавен колкото мученето на кравите, изведени на паша, и то след като си ги слушал цял ден. :)

  ОтговорИзтриване
 18. ОК.Специално за теб съм ти приготвил една ФИЛМОВА КОЛЕКЦИЯ само със съдържателни филми :)
  http://zamunda.net/forums.php?action=viewtopic&topicid=82242

  ОтговорИзтриване
 19. На мен ми е достатъчно и просто да са забавни. :)

  А с линка имам проблеми. Отваря ми само тази част: http://zamunda.net/forums.php

  ОтговорИзтриване
 20. ей, къде ме прати следобедно да "мучетирам":)))
  това - мучетирам от примера с това, което правя в момента - отивам да ксерокопирам, казваш без дори да обръщаш внимание на факта, че машината за ксерографиране на хартиени копия е Минолта..
  или Тошиба.. а как пък звучи - отивам да тошибирам.. или за по - лесно - отивам да тошибам. ами да де.. понякога са полезни такива игри с думи:))

  а иначе сходни усещания:)
  мисля, че прехвалиха Мачете, защото някой авторитет за тях им го е хвалосвал:) влиянието на по-силния на деня, някаква социална теория трябва да е това, щом харесвам Бойко Борисов, харесвам и всичко, което той харесва или нещо от сорта. примерно..:))

  ОтговорИзтриване
 21. Струва ми се, че това обяснение леко елементаризира "феномена", но кой съм аз, че да муча... :D

  Ха, измислих надпис за караваната на Мачете:

  "Тук си почива Мачете! Не мучете, а мълчете!" :))

  ОтговорИзтриване
 22. ахъм. но какво пък, щом това не пречи на сделката (рейтинг, мода, пари, консуматори и прочее). просто - бизнес:) както и във всичко останало. независимо дали си мучим, мълчим или мякхаме.
  подкрепям мучащите исках, с последното да кажа:)

  ОтговорИзтриване
 23. Търсиш във форума филмови колекции
  Всички линкове са активни.

  ОтговорИзтриване
 24. Така и не разбрах прехласването по Мачете. Съвсем обикновен треторазряден шит, с потенциал да е нещо наистина хубаво. :( Така ми се искаше да е по-плътен и неразлигавен. Джесика Алба е абсурдна също така. :D 6/10.
  А другият филм така и не намери място в харда ми..

  ОтговорИзтриване
 25. Мучащите до смърт те приветстват в редиците си, Енджи! :)

  Вал, тоя форум много шибан уе... :D Не знам, но ще трябва да измислиш друг начин да ми я покажеш тая филмова колекция. :(

  Иво, "Хищниците" е приятно филмче. Не е като да гледаш фестивално кино, но пак се понася. :D

  ОтговорИзтриване
 26. Вече се подигравате с мен! Аа! Бива ли такова нещо! :D

  ОтговорИзтриване
 27. Не знаех, че не бива?! ;D

  И не е вярно, че ти се подиграваме. Това, че си профилиран е голямо предимство, защото те отличава и ти придава особен вид индивидуалност/интелектуалност. Тъй може да ти викаме и Фестиваления Джо. :DDDD

  P.S. Това последното е по аналогия с Лимонадения Джо - имаше едно такова уестърнче навремето...

  ОтговорИзтриване
 28. Пробвай с този линк.
  http://zamunda.net/forums.php?action=viewforum&forumid=7
  А ако решиш да правиш филми един ден - виж това
  http://zamunda.net/forums.php?action=viewtopic&topicid=124573

  ОтговорИзтриване
 29. оттук следва и сентенцията "да преминем през този Рубикон - Мачете" в похода към Красотата:-))
  не на последно място, защото единството ни трябва като хора, като човеци, иначе всичко е загубено..
  Анджи, от Анджелина:)

  ОтговорИзтриване
 30. Иво, не замлъквай, няма да разберем какво се случва по световните фестивали!!! :D

  Вал, продължавам да имам шибан проблем с тоя форум... :( Не знам дали някой друг успява да отвори линковете. Аз специално пробвах през три различни доставчици и на различни браузъри. Възможно е и съответния топик да е прайвит. Не знам... :(

  "Анджи" да бъде :) въпреки че така написано си мисля, че би трябвало да се произнася Енджи, ама то и аз може да съм Ностромо, пък да се произнасям като губернатора на Калифорния. :P И си спести "Мачете"-то, животът е кратък, единството - също...

  ОтговорИзтриване
 31. Възможно е да имаш нисък коефициент и сайта да не те допуска до форума.
  Днес почина Тони Къртис.Беше велик актьор.:(

  ОтговорИзтриване
 32. А във вторник си отиде и Артър Пен.Време е отново да си припомня По Мисури.
  http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=bg&sl=hu&u=http://www.origo.hu/filmklub/blog/halal/20100930-meghalt-a-bonnie-es-clyde-rendezoje-arthur-penn.html&prev=/search%3Fq%3DMegoszt%25C3%25A1s%2Baz%2BiWiW-en%26hl%3Dbg%26client%3Dopera%26hs%3DXOb%26rls%3Dbg&rurl=translate.google.bg&twu=1&usg=ALkJrhi08XaARpboyrQ53FSJ20oE4RqrGQ

  ОтговорИзтриване
 33. Не мога да разбера за каква точно красота говорите и в двата филма, но нищо - явно не разбирам от селска естетика.
  Колкото до двата филма, евтинията и кича са очевидни, така че Родригес си е свършил добре работата. Честно казано, "Хищници" беше голямото разочарование, а "Мачете" голямата изненада, поради което съм доволен, че поне породиха някакви емоции в мен. Повечето филми не успяват.

  ОтговорИзтриване
 34. Скротуме, няма как визуалните характеристики на двамата протагонисти да не са ти навяли дълбоко провинциална естетика. И недей да скромничиш, знаем, че разбираш от такава. ;D

  Сериозно, проблемът на "Мачете" е, че е една гола пушка, но не като "Голо оръжие", където поне могат да ти се смъкнат гащите от хилотене, а като една обикновенна манхилера, която лично аз гледах с безразличие до самият й край. Ако искам да зяпам два часа евтения и кич, смяташ ли че няма къде да ги намеря?

  Докато "Хищници" поне пресъздаде атмосферата на първия "Хищник" и то съвсем не зле. Че беше евтин - беше, но диалогът и действието си бяха на място макар и да имаше какво още да се желае.

  Неприятен факт е, че много често пестеливият реализъм остава на заден план за сметка на кича и гротеската и нямам грам обяснение защо...

  ОтговорИзтриване
 35. Вал, бъди сигурен, че коефициентът ми в "маймундата" ми е нисък! :D

  А навремето помня как в Шумен въртяха едни панорами - прожекции на класни заглавия. Трябва да има такива и за имена като Пен и Къртис...

  ОтговорИзтриване
 36. MCFOXXX: Ама нищо не казвате за Броуди в Хищници.
  Тоя човек е велик, много голяма роля прави според мен. Вживява се и наистина пресъздава образа на едно кораво копеле.
  Настръхвам като си пусна някои моменти с негова реч. Особено там където казва:
  -"Тази планета е ловен резерват, а ние сме плячката" или нещо такова :) Сцепва!!! :)
  И стига вече с тоя Мачете! Ностромо, имам чувството че разсъждаваме по един и същ начин. И аз го гледах филма с пълно безразличие. Дет' се вика да се смееш ли, да плачеш ли. Абе трагедия. Как са успяли пък в няколко трйлъра да покажат всички убийства, екшън сцени и интересни моменти (смятай колко са, щом се побират в 2-3 минути), за мен остава загадка. В останалите час и над 30 минути продукцията е обидно скучна.
  Последно това казвам и повече няма да говоря по тази тема, защото всеки си има вкус и всеки има право да харесва каквото си иска. Когато прочетх ревюто на Скротума се бях надъхал яко. Викам си щом Скротума го е харесал смятай какъв филм ще е! Просто го имам за човек, който наистина разбира от филми, но всеки прави грешки :)
  Той човека си разбира де, Ностро, може и ние да сме в заблуда :)
  Айде бъдете живи и здрави, пичове! :)

  ОтговорИзтриване
 37. Според мен ние грешим, братко MCFOXXX! Помисли си само, ние не харесваме екскременти, но възможно ли е милиони мухи по света да грешат! :DDD

  ОтговорИзтриване
 38. Броуди игра добре,но ХИЩНИЦИ е безумнотъп филм.Току що го изгледах.Най - дразнещото бяха тези безкрайни нощни кадри в които зрителя напряга до безкрайност сетивата си.По - добре да бях си пуснал оригиналният ХИЩНИК.

  ОтговорИзтриване
 39. Вал, това и мен ме издразни! Да не говорим за "Спускането" - целият филм да го снимат в пещера, егати! Ми че покажете ги тия пещерни същества на дневна светлина, бахму! :D

  Между другото да сложиш "Хищници" до "Мачете" и да го наречеш тъп е страшен виц. Някой ден ще го разправям на децата си. :D

  Иначе ето ти нещо за довечера. Ако знаеш как върви с малцово уиски! :D

  ОтговорИзтриване
 40. Да - това е истинският филм:D
  А Мачете е друг сой филми.Днес си открих подобен нему.Вече го дърпам :D
  Плюя на гроба ти
  http://zamunda.net/details.php?id=129155&hit=1

  ОтговорИзтриване
 41. MCFOXXX: Nostromo, даде ми повод за размисъл :)
  Но пък Спускането е луд луд филм. Поне на мен ми е сред любимите ужаси, обаче това е друга тема и няма да я захапвам :)

  ОтговорИзтриване
 42. Вал, тоя съм го гледал. Верно е от твоя калибър филми. Ако и мацката беше от някой католически орден, щеше да е направо по поръчка. :)) Тая вечер съм на "GET TO DA CHOPPA"!!! :D

  MCFOXXX, "Спускането" е добър и ЗАБАВЕН, въпреки че от средата нататък леко се разводнява - мацката изведнъж стана много бойна и започна да ги мята наляво-надясно, сякаш бяха арпаджици - реализмът и напрежението се поразмиха леко. А го споменах заради Вал, щото знам, че го кефи, пък 90% от филма е на тъмно. :)

  ОтговорИзтриване
 43. Разбира се в Sparta Remix:)
  http://www.youtube.com/watch?v=0Q6jQZ9yTMM&feature=related

  ОтговорИзтриване
 44. Спускането е жестока класика:)
  Сега видях че има и 2-ра част.
  Ах,ах.Предполагам че има здрави кирки :)

  ОтговорИзтриване
 45. За втората част - не се обзалагай. Можеш да прочетеш ревюто на Скротума за нея. Не е особено ласкав.

  Иначе след малко съм на синя лагуна, а може да запаля и една дебела хаванска, че да правя подобаваща компания на губернатора на Калифорния. :D

  ОтговорИзтриване
 46. Като че ли само музичката става :D
  Накрая ще взема да си дръпна този златен пакет за да бъда усмихнат целия уикенд :D
  http://zamunda.net/details.php?id=236718&hit=1

  ОтговорИзтриване
 47. Мистър Питкин е класика! Ще те държи ухилен поне месец! :D

  ОтговорИзтриване