14 ноември 2011 г.

"Melancholia" (2011)Ако трябваше да избирам кого да убия, за да спася котарака си от сатъра на виетнамски кулинар-виртуоз, първият ми избор щеше да е Ларс фон Триер. Единственото ми угризение щеше да бъде, че съм прибързал с избора си - все пак толкова нощи сънувах как стадо разбеснели се слонове прегазва Терънс Малик, че изглежда като прахосничество на животинска енергия той да остане жив.

Тъй, това беше таглайнът на този ми среднощен душевен оргазъм, така че оттук нататък сте предупредени какво ще последва. Всъщност това е изхвърляне, без удоволствието от него, така че не минава дори за оргазъм. Не знам какво е, но поне едно нещо ми е приятно и то е да отбележа, че пътят от Кан до Копенхаген трябва да е бил доста разочароващ за мазното датчанче с леви (не знам дали само в политически план) убеждения, които (доколкото е могъл да формулира правилно, така че да не излезе, че самият той не е знаел какво точно е искал да каже) открито граничат с нацизъм. Човекът не е успял да отговори недвусмислено на журналистически въпрос и се е омотал в съпричастности към Хитлер. Big deal, толкова народ скърби за разпънатия Христос, а религията му е изтрепала хиляди пъти повече хора от национал-социализма на Хитлер, едва ли може да минава за чак толкова зле... (Хитлер, Христос, усещате ли аналогията?)

Та това, което се опитвам да кажа, колкото и да се отнесох встрани, е че Триер е шибан нещастник, а единственото хубаво нещо в "Меланхолия" е, че в края Земята се сблъсква с планета-скитник и всички (в това число и Триер) измират. Филмите му също биват унищожени, пулверизирани до последния кадър и във Вселената не остава дори зъбен имплант от челюстите на Стелан Скаарсгард. Какъв по-щастлив край за човечеството. "Катастрофичният филм на най-иновативния режисьор от времето на Ед Ууд - оставен извън историята!" Жалко, че в този случай вече няма да има печатници, за да мога да прочета това заглавие във вестник.

Но, като казах катастрофичен, нямах предвид, че третира темата за световен армагедон, а, че е катастрофален за хората, които свързват Триер със смисленото кино, защото сам по себе си филмът демонстрира колко еснафски и повърхностни могат да бъдат преценките на някои, когато става дума за "високостойностно" кино. Гледал съм само два филма на Триер и основното, което видях в тях, е че той се опитва да скандализира - или избивайки един град хора (открит геноцид), или унищожавайки планетата Земя (скрит геноцид). Признавам си, "Догвил" ми хареса. Открих аналогиите, които не бяха и кой знае колко завоалирани, но това дори беше плюс, защото не търсеше единствено одобрението на шепа онаниращи критици, но така или иначе дори и той си беше отявлено плачевен до финалната сцена. "Мелахолия" пък е плачевен до самият край.

Изнасилени конфликти, преувеличен мелодраматизъм, шаблонни образи без грам дълбочина, но и каква дълбочина, след като сюжет просто няма. За правдоподобност между героите дори дума не може да става. Единственото, което си струваше, бяха първите 8 минути. Чисто визионерски, като картини на импресионист. Тоя тип е трябвало да снима реклами и мотивационни филмчета за ФК "Барселона".

Но стига толкова. "Дървото на живота" и "Меланхолия" са два еднакво тъпи филма, дело на изчерпания режисьор Ларс фон Малик. Ъмм, или беше Терънс фон Триер... Все тая.

52 коментара:

 1. Хахаха, много злоба, много жлъч. Аз не съм го гледал още, но отвсякъде ми го спрагят за дъ бест оф 2011-та. Трир ми е силно противен, но мислех да се пробвам... сега вече няма. :)

  ОтговорИзтриване
 2. Пробвай се, не боли особено. :) Аз издържах 30 минути (нищо и никой не е в състояние да ме накарат да продължа) и около месец след това не исках изобщо да чувам думичката "филм".

  ОтговорИзтриване
 3. леле, Ностро :) страх ме хвана - пък ти си толкова позитивен характер (от краткото ни виртуално познанство)... толкова ли те издразни? направо не мога да повярвам! За "Дървото на живота" мога само да кажа, че ми беше свръх-скучно да гледам интелектуални напъни (и тук очевидно има синхрон на мненията ни), ала "Меланхолия" го гледах без предразсъдък - и 'влезе' по друг начин... Е, не бих го нарекла "дъ бест оф 2011" в никакъв случай, ала ми стана странно защо с такава злост го заклеймяваш. Аз харесвам "Идиотите", "Танцьорка в мрака", "Догвил" ("Антихрист" не съм го гледала) и въобще не слушам/гледам прес-изявите на Триер - приемам филма като... нещо отделно от него. Като снесено яйце - и въобще не знам защо ми хрумна това! Персонажите са луди, така е, обаче ми изглеждаха съвсем реални като действие и като... "лудост", и наистина приех филма като присъда над тъпото човечество, каквото сме си - не можеш да отречеш това :D
  Какво интересно разминаване в мненията - при положение, че си съвпадаме в други случаи :)

  ОтговорИзтриване
 4. Носро, само заради теб ще напиша ревю на Меланхолията, че не ми се обяснява по коментари. Чувствай се поздравен отсега. :P

  ОтговорИзтриване
 5. Ностро, хахах, точно вчера щях да напиша какъв буламач е Меланхолия, ама трябваше да чистя мазето :/. Чудя се кое е по-зле, комерсиални лигочи като Трансформърс и Фаст Файв или псевдоинтелектуални дълги провлачени приспивни, претенциозни шитни като Меланхолия и Дървото на живота.

  Ларс тук се е осрал здравата, филмите винаги са му били дълги, бавни, но тук просто действията сякаш имаха запек и се напъваха цели два часа за да изсерат някакъв "интеугентен" замисъл. Героите бяха неориентирани, дразнещо лигави, а идейността беше толкова плоска, че се чудя Ларс фон Боринг (както вече му е новото име) за какъв се взема?

  Но какво да се прави :( Станал съм свръх радразнителен на тема филми :/

  ОтговорИзтриване
 6. На мен пък ми хареса. А това "Изнасилени конфликти, преувеличен мелодраматизъм, шаблонни образи без грам дълбочина, но и каква дълбочина, след като сюжет просто няма." е точно меланхолията. :)

  ОтговорИзтриване
 7. Скротуме, тези, които ти го спрягат за голяма работа, сигурно са ти бесни за нещо и искат да се прекараш да го гледаш? Да не си оплюл някой от любимите им филм? Или направо да питам кои? :D

  Точе, и ти ли имаш зъб на Скротума? :D

  Светли, ако човек започне да съди за мен по постовете ми, последното, което ще му хрумне, е че съм позитивен характер. :D "Меланхолия" е слаб, защото не е убедителен. В нито един елемент от кинематографията си. Особено най-важния - скрипта. Колкото и да се опитва да е иносказателен, един филм трябва да е правдоподобен в прав текст. Този е минал покрай Правдоподобността и дори не е прихванал случайно блуждаеща молекула от парфюма й. Ще се разпеня, ако тръгна да давам примери, а и честно казано вече не искам да се връщам към него. Във всеки случай е малко по-добър от "Дървото на живота", което обаче обаче не е никакъв комплимент. :)

  Влади, както пееха Гарбидж в "Милк": I’m waiting for you. :D

  Ламоте, thumbs up! Ти поне си свършил някаква полезна работа в мазето, а аз си изгубих времето с тоя бълвоч. Според мен Триер направи грешката да излезе от експерименталното кино, където беше Някой, и се пробва там, където за Някой се водеше Малик. Сега и двамата са Тотално Никой. Неориентирани, набедени ентеуигенти. Поне за вбъдеще няма да си губя времето с тях.

  Пресли, изглежда меланхоличните филми са на мода в киното напоследък. :)

  ОтговорИзтриване
 8. Имам билет за неделя, ама вашите коментари ме убиха :D
  Дано не е чак толкова зле.

  ОтговорИзтриване
 9. Ностро, как можа изобщо да си го помислиш, м? :( Напротив даже, непрекъснато ме спасява от тихата лудост с трезвия си поглед, а аз не съм неблагодарно същество. :D

  ОтговорИзтриване
 10. Неее - не съдя за 'Ностро-същността' ти по постовете (само!), и по коментарите, разбира се! :D
  Ами не знам, аз харесах филма, особено специфичната еко-нотка – лудото човечество е пренебрегнало дотам разума и е толкова самовлюбено, че със своята арогантност заслужава финал - и идва срещата с "планетата"...
  Струва ми се важен именно заради това - филмът.
  Тъй де, въпрос на усещане :) и лични възприятия!
  Ама много жар в поста ти - хареса ми! ;)

  ОтговорИзтриване
 11. Наде, ако това ще ти е утеха, поне няма да си с големи очаквания. Което не означава, че няма да се разочароваш, но друго е да паднеш от третия етаж вместо да кажем от десетия. :D

  Точе, ако беше препоръчала на Скротума само първите осем минути, щях да си помисля нещо друго, ама цели трийсиии.... :D

  ОтговорИзтриване
 12. Светли, ами точно за това говоря. Реализацията на съответния замисъл в "Догвил" беше на ниво и порази с натуралистичността и реализацията си. Тук - нямаше и помен от истинност. Една суха присъда над човечеството, която не те грабва с нищо. Да, човечеството заслужава съдбата си, е и?! Едно 12-годишно момиченце го казва преди 20 години с повече жар и ефект в рамките на 6 минути. Триер само може да се учи от нея.

  ОтговорИзтриване
 13. :)) Не, просто тук е направено с цел, а не от безсилие. И какви екологични ала-бала... това е гледната точка на меланхоличния... меланхолията унищожава всичко, нещата са символично преплетени... Човек вероятно би трябвало да се е чувствал така, за да разбере изцяло - мигът на меланхоличния е мигът на гибелта, особено всеобщата, затова той е най-силен тогава. А Триер определено умее да прави от демоните си филми, затова и се изтърва да каже, че РАЗБИРА Хитлер, със сигурност го разбира...:)

  ОтговорИзтриване
 14. Ако е направено с цел да отегчава, значи се справя завидно добре. :D За да възтържествува злото е достатъчно добрите хора да не правят нищо, за да го спрат. Това не го е казал Триер, но поне интерпретацията му по темата трябваше да е малко по-сносна. А за Хитлер се изтърва, защото се е впечатлил от изпълнението на Бруно Ганц. Ами кой не се е впечатлил. :)

  ОтговорИзтриване
 15. Това са филми за шепа, уж осъзнати и много по-мъдри от останалата паплач, кино критици, които си мислят, че след като ги харесват, са нещо повече отколкото всъщност са. Заблуда.
  Някой разбра ли ме въобще?
  Между другото Хелънмолиа смятам да го гледам, надявам се все пак да не е загуба на време.
  Ностро, ако ти се гледа як филм гледай "The Devil's Double", за мен е 9 / 10 :)

  ОтговорИзтриване
 16. Аз лично не мога да трая филми, в които 5 минути пада листо, още пет минути сяда кон, след това пет минути някаква рови в уикипедия за думата "меланхолия", и безброй безцелни сцените, в които не се случва нищо :) А претенциите валят като из ведро.

  Но да кажем, че в киното има достатъчно за всеки.

  Е, напоследък твърде малко за мен, но вероятно причината пак е в мен :)

  ОтговорИзтриване
 17. Фоксе, Лий Тамаори ме беше израдвал само с "Острието" си, ама ще пусна да видя какво е сътворил и тук. А "Мелънхолията" знам защо ще го гледаш - за да видиш девастацията на двете планети. :D Е, ами и от това ще се разочароваш. :/

  Ламоте, време е да режисираме нашия си филм. Успя ли да наемеш порно актрисите, за които говорихме? Вал трябва вече да приготвя реквизита и в никакъв случай да не забравя каубойската си шапка, че ще има много яздене. :D

  ОтговорИзтриване
 18. Е, то Триер започна да се оформя като Джеймс Джойс на киното - и в лошия, и в добрия смисъл на казаното. Аз харесах "Догвил" само заради диалога м-у баща и дъщеря в края (другото бяха леко претенциозни напъни), но след "Антихрист" съм си обещала повече да не си топя крачетата в родилните води на триеровото въображение, затова и няма как да ти кажа нещо по темата на поста :)

  ОтговорИзтриване
 19. Не съм го гледал този филм още, но съм гледал "Дървото на живота" и мога да кажа, че той наистина ми хареса.
  Много е тъпо да давате оценки, кой какъв е и защо е. Претенциозен бил, и който го харесвал се мислел за нещо повече от останалите. Подобно изказване е нещото, което те прави по-низш от останалите, а не, че не харесваш някакъв си филм.
  Колко хора не харесват опера? Това означавали, че всички, които харесват са позьори, псевдоинтелектуалци и т.н.?

  ОтговорИзтриване
 20. Аз обожавам опера, но съм твърде далеч от определението за интелектуалец :D
  Позьорщината обаче, ми идва отвътре!

  ОтговорИзтриване
 21. Какво значи с цел да отегчава. Творчеството само забавлява ли? Просто друга гледна точка, която не е задължително да се хареса. Нито пък някои има претенции, че като му е харесал е нещо повече и т.н. интерпретации.

  ОтговорИзтриване
 22. Операта може да бъде както добра, така и лоша. Едно е да отидеш и някаква кукумявка да ти вие като линейка, друго е да има разкошни декори, атмосфера и голям хор, смесица от гласове, от които да ти настръхне кожата :)

  И имаме пълното демократично право да си дадем мнението за някое творение :)

  ОтговорИзтриване
 23. Скай, защо така обиждаш Джойс? :) Той е автор с невероятен стил и изразни средства. Чел съм малко от него, но е невероятно образен и текстът му се лее като из ведро. Обичал е да го шляпат с камшик между другото (не, не си измислям :) ). Тъй че, сори, ама Триер не може да му се мери и на малкото пръстче. За "Догвил" ни се припокриват мненията, а "Антихриста" така и не го гледах. Сега желанието ми е още по-никакво.

  Дринка, значи да не хейтваме, а? Ми че аз по-добре да умрЪ! :D И да, Триер е претенциозен, и Малик също. Защо това да ни прави по-нисши от някакви, които се изживяват като гурута на кино-небосклона, сервирайки ни псевдофилософски шитни? А хората, които харесват гурутата, могат да ме черпят по една бира, задето им отварям очите. :P Добре де, майтапя се, просто не разбирам мотивите им да харесват нещо, като това (а да не харесват Патриотът и Троя, например, хахах!). :D А Фокса малко преекспонира нещата, но предполагам, защото е бил под афект. :)
  Иначе и аз като Надето обичам опера. И не само, че не позирам с това (след като почти никой не го знае), ами и слушам доста редовно. Ти би ли гледал през ден такива натруфени боклуци като "Дървото на живота" и "Меланхолия"? Ако ми отговориш утвърдително, ще те прокълна една година да гледаш само екс(пери/кре)ментално кино. :P

  Наде, Наде, сега ми кажи и че си била на премиерата на Тоска преди три-четири дена и съвсем ще ме отчаяш. Миленка е ходила, садистката й със садистка! :(

  Пресли, въпросите, които повдигаш, са извечни, а моят отговор е "Да", но без "само". Киното и литературата са изкуства. Те трябва, освен да КАЗВАТ, И ДА ЗАБАВЛЯВАТ, като е добре самото КАЗВАНЕ да допринася за забавлението (което е и една от най-перфектните форми на изкуството). Ако не изпълнява тази си цел, тогава трябва с помощни средства да се опита И ДА забавлява. Ако идеята беше само да казва, тогава щеше да е от типа на научно-популярните филми и книги, но понеже е изкуство, трябва да предизвиква в теб и нещо друго - като удовлетворение, което се изявява в това, че те и забавлява (било то пораждайки в теб възхита, почуда, прозрения и т.н.). Ако само ще ми припява банализми, ми тогава да е под формата на документално филмче, кръстено подходящо и толкоз. :)

  ОтговорИзтриване
 24. @Lammoth
  Много ясно, че имаш право. Но нямаш право да казваш, че който и да е, е позьор и се мисли за нещо повече, само защото му е харесало нещо. Не мислиш ли?
  Аз точно за това не казвам на хората, които не харесват цици (малки, големи и още по-големи), че са жалки позьори. :) :) :) :)

  @Nadinka
  Че на кой не му идва отвътре.

  @Nostromo
  На теб забравих да ти кажа, че ревюто ти е готино. Само да беше с една идея по-малко жлъч. :) :) Знам обаче, че е то е по силно от теб. :)
  Нямам търпение да идва неделя и да го гледам на кинце това. Надявам се да ми хареса, че не е като Триер да не ме е разочаровал и мен.

  ОтговорИзтриване
 25. Ламоте, ай на опера! Виж ги какво правят Миленка и Надето, доставят си удоволствие. А аз трябва да проверя репертоара на варненската опера, че от Травиата не съм стъпвал там.

  ОтговорИзтриване
 26. Дринка, така е, то е по-силно от мен! :D И дано те разочарова, че поне за Триер да сме на едно мнение. :D

  ОтговорИзтриване
 27. @Nostromo
  Виж, тези, които харесват само елитарно изкуство и плюят филми като "Троя" и т.н. те заслужават да бъдат презирани. Ето това е претенция, а не това, че харесваш нещо, каквато и да е то.
  И от кога искам да те черпя бира, но ти не ми даваш шанс. :)

  ОтговорИзтриване
 28. Ми като дойдеш на опера във Варна, обади се. Пия тъмно от резерва на Загорка. :D

  ОтговорИзтриване
 29. Nadinka,филмът си е готин . Но по - слаб от Антихрист.Леко муден като Restless
  http://rutor.org/torrent/152290/ne-sdavajsja_restless-2011-dvdrip-avc-ot-exkinoray
  Не се притеснявай за билетите. А Ностромо не понася филми на религиозна тематика :D

  ОтговорИзтриване
 30. Ностро, аз не мога да говоря глобално за изкуството какво ТРЯБА ДА ПРАВИ... За мен е удоволствие да видя, чуя, прочета, че някой представя нещата, така както аз ги чувствам, независимо дали става въпрос за положителни или отрицателни преживявания. Но ти продължавай с хейта, то ако хвалеше всичко щеше да е по-зле.:))

  ОтговорИзтриване
 31. Ностро, аз не ти хвърлям толкова директен паралел м-у Джойс и Триер. Факт е, че и двамата са много нестандартни спрямо "нормата" в областта си. Едни ги харесват, други - не, но и при двамата има едно изместване от обсъждането на достойнствата на продукта им сам по себе си в посока на обсъждане на това кой как се възприема или приема другите на база мнението им за въпросния продукт (тук Дринов и Ламот ти направиха чудесна демонстрация, но ако още не си убеден прочети по едно-две мнения за "Антихрист" и "Одисей" и особено коментарите към тях). Не знам доколко това помага да се подходи обективно и да се осмисли творчеството на някого непредубедено. Това имах предвид, извини ме за пространния off-topic.

  ОтговорИзтриване
 32. Дринов, би ли посочил къде съм казал подобно нещо? :) Никъде и никога не съм казвал кой какъв позьор е, напротив, казах, че киното предоставя за всекиго по нещо :)
  Всички критики бяха отправени към Малик и фон Триер, като казаното за тях дори е малко. Според мен най-тъпото нещо е да се налага цензура върху мнението на някого за нещо.

  Що се отнася до "Дървото на живота", познавайки региона, нещо отвътре ми подсказваше, че Малик (на арабски името му означава "крал") е асирийски християнин. Асирийското християнство е единственото нереформирано християнство и на практика този филм си беше пропаганда на тяхната философия. Може да провериш в уикипедията за "Tree of life" и значението му като символ в Асирия. Така че, да, смятам дървото на живото за псевдо-философска религиозна скучна дрисня, от която издържах с мъка час, час и нещо. Който е намерил нещо друго - браво на него.

  А за Меланхолия - същия неориентиран ужас. Клишета. Какво стана толкова модерно да се дават кадри от космоса (и в Дървото имаше такива) и защо вече няма истории във филмите - не знам. Но ако очакваш от мен да хваля подобни подигравки с интелекта ми, няма да стане. Предпочитам да гледам "затъпяващите" филми със зомбита и цици. Съвсем сериозно :)

  Е, надявам се поне хората да кне кажат, че не съм се обосновал :)

  ОтговорИзтриване
 33. Катя, това си е елитарно арт кино :)В които сексът и религията взаимно се преплитат :)Още по темата тук
  http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=3566735

  ОтговорИзтриване
 34. И още :)
  http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=2577286

  ОтговорИзтриване
 35. Точно така, Вал, не понасям филми на религиозна тематика, и все пак смятам "Страстите Христови" на Гибсън за шедьовър. Иди, че ме разбери. :D

  Пресли, само да те успокоя, че никоя планета с масата на Меланхолия, няма да ни подмине и да се увлече от гравитацията ни, така че след 6 дена да се върне за финалната сцена на филма. :D Така че спокойно можеш да си спестиш отрицателните емоции за следващия ми хейт. :)

  Скай, разбрах те още първия път, но ставаше дума за това, че е невъзможно да се аргументира използването на имената им заедно в какъвто и да било контекст просто защото Триер е абсолютно никой спрямо Джойс... Ето на, пак ги използвах в едно изречение, сега сигурно ще си навлека някое литературно проклятие! :/ :D
  А Дринката се подведе от коментара на Фокси и от там се тръгна кой какъв бил щом харесвал еди какво си, докато Фокси по всичко изглежда имаше предвид ония колумнисти от специализираните западни издания, които наистина са си вирнали носовете и се смятат за боговете на кино-критиката.
  А нашата обективност по отношение на творчеството на Триер беше изложена и то доста пространно - в едно изречение. Той повече и не заслужава. Е, според мен де, докато според Светлито това не е точно така. Абе в крайна сметка всички си носим хомотите от любими заглавия на вратЪ, така че нека им се наслаждаваме. :D
  А, да, и не си извинена! Ти си единствената, която изобщо не си позволява да е оф-топик! Считай го за порицание и се поправи. :)

  Ламоте, той Дринката не визираше теб, а Фокси, а Фокси визираше не Дринката и Светлито, а западните колумнисти, а западните колумнисти визираха претенциозните филми, а претенциозните филми... забравих какво искам да кажа. :D
  Между другото това за асирийските корени на Малик не го знаех. Тази нишка наистина обяснява много. Това ще го използвам, ако се сджавкам с някого за "Дървото на живота", много силен аргумент за качествата на "творбата"... Хм, доказателство за християнската пропаганда, която си беше видна и с просто око. А Бла го беше харесал. Странно, дали пък не е видял някое зомби из сцените. :D

  Вал, няма да ми пускаш повече линкове към текстове на Буковски на руски, че няма да се разберем така. :/ Как да го чета сега това. :(

  ОтговорИзтриване
 36. Аве, Ностро, като каза тъмно от резерва на Загорка, ти опита ли новата тъмна с боровинка? Мисля да напиша един хейтърски пост, щот на мен не ми хареса.:D

  И после кажи, че съм садистка. Да казах нещо за Тоска,м?:P

  ОтговорИзтриване
 37. хехехе - страхотия се завихри - ей тва ми е любимото : "Ламоте, той Дринката не визираше теб, а Фокси, а Фокси визираше не Дринката и Светлито, а западните колумнисти, а западните колумнисти визираха претенциозните филми, а претенциозните филми... забравих какво искам да кажа. :D"

  Много ми е интересно Дрин като го гледа в неделя, какво ще му е мнението :D

  И само тъмно Столично, 'щото иначе просто... няма смисъл! (ех, как авторитарно се изказах!)

  ОтговорИзтриване
 38. Миленке, тъмното от резерва на Загорка е точно с вкус на боровинка. :) На мен ми харесва, понеже обичам аромат на вино, т.е. получава се две в едно - пиеш бира, а ти дъха на вино. :)
  И да, каза нещо за Тоска. Каза "нещо за Тоска"! :/ :(

  Светли, ама ти пак много високомерно се изказа! Какво сега, ние, дето харесваме пивото на народа (шуменското де), сме по-низши от теб, така ли?! :P :D
  А за Дринката усещам, че ще е солидарен с теб, защото, ако не е и то след второ противоречие, следвайки "Дървото на живота", ще има да го дърмониш с нагорещен дилаф. :D

  ОтговорИзтриване
 39. Снощи тъкмо това си мислих...ако смеся вино и бира ще се получи точно тъмното на Загорка, което отпивах гледайки как някакви измислени пингвини гонят Джим Кери.
  Станала съм спец от толкова тренировки!

  Добре, че Миленка умело извъртя темата алкохолно, че изобщо не можех да се включа на меланхолично ниво. :P

  ОтговорИзтриване
 40. Ел, алкохолът ли ти развърза езика, че така алкохолно и ти се включи:D


  Аз пък си мислех, че мога да си докарам същия ужасен вкус, ако докато пия обикновено тъмно, дъвча едни дъвки (няма да им казвам марката)с вкус на боровинка. Абе еднакво противна помия.

  ОтговорИзтриване
 41. ей-ей-ей - няма низши-висши - важна е Бирата! И Виното! О - и Уискито! (виж, ракията ще я оставя да е низвергната)...
  Не съм пробвала още "резервата", ама след като сте (почти)единодушни, че е зле - може би да не се и опитвам, а?
  Ностро, няма терор в Операционните отношения, бе душа - откъде го провидя?! Довечера ще гледам най-сетне новия Алмодовар - и ще се радвам да обсъдим И него (още нищо не знам)!

  ОтговорИзтриване
 42. Ел, ами аз подозирах, че си латентна алкохоличка - от тия дето само говорят за пиене и пак се напиват! :D Ама хареса биричката, нали? :) Аз съм я правил, в колайдера. Колко й въртях атомите, докато ферментира, не е истина! :)

  Миленке, ще ти пратя една бъчонка от резервата и, като останеш вечер без бира, ще се принудиш да си я отвориш. :P

  Светли, само Миленка бий отбой, така че не се отказвай. Биричката си е тамън. Чак ми се допи, като си помислих. :( А на Алмодовар отдавна нищо не съм гледал. Дано филма го има нейде качен, че, както вика Дринката, да си го смъкна официално. :D

  ОтговорИзтриване
 43. Не слушайте Вал, филмът няма никаква, ама никава нужда да бъде гледан от никой уважаващ себе си човек!

  Ностро, чест и почитания!

  ОтговорИзтриване
 44. А, така, кажи им го, Светле! :D

  То и аз само това трябваше да напиша в поста. :)

  ОтговорИзтриване
 45. Светле! :D Стига дее :D
  Ако питаш мен размер за гигантски филм е Cometogether :)
  http://www.imdb.com/title/tt0181398/
  Но няма откъде да го сваля :)Ако някой го открие - да го линкне в блога ми :)

  ОтговорИзтриване
 46. ... right now... over me... шууп :D

  Тоя е неоткриваем наистина, щом и из руските тракери го няма. :)

  ОтговорИзтриване
 47. чудух се кво е хейтър - сега знам - това е тъпак дето мрази онова което не разбира - киномански блогъри - говорят за независимото кино като за бира с боровинки! - върха сте - жалко само за тия дето ви четат мненията за да решат дали да гледат или не филмите на Триер. "догвил ми хареса, антихриста не гледах (щото е на религиозна тематика; ама гиПсън го харесвам - какво ли ми става; нещо съм се повредил!)а меланхолия е гаден (щото режисъора се изказва неправилно, амо то щото харесва Ганц, като мене!!!) :)

  ОтговорИзтриване
 48. пък другата му отговаря - ти гледай филма - не гледай режисьора - те нямат нищо общо [като яйце!] - моля авторката да ми разреши да я цитирам пред по-широка аудитория - голям смях ще падне ( а и да не забравя - има много общо между това което говри и прави човека - и така е навсякъде по света с всички които са личности - другите са Яйца, скротуми или хейтъри)

  ОтговорИзтриване
 49. Аз пък никога не съм се чудил какво е празнословен нещастник, а ето, че се появяваш ти. Ай бегай.

  ОтговорИзтриване
 50. Кучетата излязоха :)
  http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=3848921

  ОтговорИзтриване