25 октомври 2011 г.

"The Walking Dead" - S02xE01

Първият епизод от втория сезон на "The Walking Dead" определено дава заявка за една от най-добрите сапунки за зомбита, появявала се на екран от "Злите мъртви 6" насам. В някои отношения дори я надминава, а няма да е пресилено да кажем, че надскача и първия си сезон.


Надскачането е относителна величина, когато става дума за филми, но тук съм готов веднага да подкрепя с примери в какво точно се изразява то. В сравнение с предния сезон, са надскочени в пъти патетичните хленчения и хроничните оплаквания. Почти няма да успеете да откриете сцена, в която някой да е доволен от статута си на беглец по пътищата на Америка и съответно да не мрънка на главите на другите, което в един момент да мутира в обвинения към тях. Също така героите са се превърнали в още по-безразсъдно добри самаряни, респективно и по-тъпи такива, да не говорим, че вече никой от тях не следва някаква определена логика в постъпките си. Единствените им мотивирани действия се изразяват в често изявяващата им се вътрешна необходимост да пръскат черепи на мъртъвци пред очите на невръстните си дечица. За да е по-ефектно, те не само не се спират до там, ами и млатят тленните останки, докато не се превърнат в гъста, пихтиеста маса. След което спират за по цигара, преди да продължат блъскането с камък, мачете или каквото дойде, до постигане на лепкав бъркоч.

Няма как да не се отчете и факта, че за разлика от първия сезон, тук смехотворният сюжет бие по идиотизъм и най-добрите епизоди от "Дързост и красота". Поантата идва не само със самоцелното разфасоване на трупове, а и с очевидно бездарната актьорска игра, която този път сценаристите не само, че не са успели да скрият, а дори сякаш са опитали да изкарат на повърхността.

С други думи, това е един уникално глупав филм. Толкова самоцелно гнусен и патетично сълзлив, че все още не мога да си обясня коя точно му е таргет аудиторията. Няма как да са скучаещите североамерикански домакини, защото гнусотията е поразяваща, освен че е напълно безсмислена и неубедителна. Не е възможно да са и обръгналите почитатели на хоръра, защото смехотворният мелодраматизъм е наистина отчайващо елементарен. Остава да са онези тийнчета, които в лицето на Едуард и Бела не са успели да открият желаната доза агресия (ама пък с този си рейтинг за възрастни, вероятно дърпат филма от торентите, т.е. не успяват да вдигнат зрителския рейтинг на AMC).

Това няма да е първият тъп сериал потънал в клоаката на посредствеността, жалкото е, че е от онези, които в началото наистина имаха големият потенциал да се превърнат в нещо значимо. Лично аз няма повече да си губя времето с него. Смятам да изчакам ревюто на cinemascrotum в края на сезона, за да се посмея, което надявам се поне в някаква степен ще осмисли бюджета на това недоразумение.

29 коментара:

 1. Ностро, кои са ти любимите от "най-добрите епизоди" на "Дързост и красота"?:D

  На мен най-много ми харесват първите 3000 на втората педнадесотохилядка.:D

  ОтговорИзтриване
 2. Таман се бях размислила дали да не включа телевизора и да ударя едни "Живи мъртви" и това ревю ме убеди да изчакам следващия сезон, за да е пълен кефа.
  Благодарско, Носто :P

  ОтговорИзтриване
 3. Миленке, да си призная, в невръстните си години наистина гледах няколко епизода. Все още не мога да си обясня какви са били мотивите ми, но и не искам да ги разбирам. :D

  ОтговорИзтриване
 4. А, Зори! :D Ами аз за теб знаех. Какво стана, гледа ли "Дървото на живота"? :D

  ОтговорИзтриване
 5. пеТнадесЕто.....рискувам пак да го объркам:D

  ОтговорИзтриване
 6. Ти пък, аз ако не допусна поне пеТнадесЕт грешки в едно изречение, значи денят ми е минал напразно. :D

  ОтговорИзтриване
 7. Дано поне Contagion да е нещо интересно :) Ностро, ще ходиш ли да го гледаш, после да ми кажеш дали става? Не искам да се прецакам с 9 лева :)

  Иначе препоръчвам това:
  http://zamunda.net/details.php?id=177393&hit=1

  ОтговорИзтриване
 8. С малки изключения не съм голям фен на Содърбърг. Не бих го гледал на кино със сигурност.

  По повод на препоръчания сериал, смятам, че главните герои преиграват малко и, въпреки усилията на единия, никога не се стига до естествения хепиенд - заешко задушено във фурна. Трябва да си сменят сценариста.

  ОтговорИзтриване
 9. Нямам никакъв проблем с този сапун, нека щави когото си иска, аз ползвам душ гел ! :D

  ОтговорИзтриване
 10. ДИве, ако гледаш този филм, след това ще ти трябва яко щавене и наистина душ-гелът няма да помогне. :D

  ОтговорИзтриване
 11. Изключително глупав сериал. Не успях да догледам първи сезон, то не бяха сълзи, то не бяха сополиви идиоти насреща ми. Няма да си причинявам втори сезон, това е сигурно :)

  ОтговорИзтриване
 12. Ти си се осмелил да го гледаш... аз не бях толкова храбър и още се пазя. На фона на първия, вече изпитвам отвращение от АМС. Но на фона на останалите сериали напоследък, май няма да имам избор и ще се наложи да го гледам. :)

  ОтговорИзтриване
 13. Фоксе, аз се прекарах. Изгледах си го чинно с идеята, че нещата могат да се оправят. Греда. :/

  Скротуме, сакън! Не обичам да пожелавам най-лошото на приятелите си, но, ако не си ти, няма да разберем докъде са се прецакали нещата! :) Иначе на мен не са ми притрябвали сериали, така че ще си спестявам на поразия.

  ОтговорИзтриване
 14. Изненадващо добър старт на сезона. Първи епизод съдържа близо 20 минутен учебник по съспенс - и то през деня. Сцената на магистралата е страшно добре пипната. Също и качеството на заснетия материал е на бая високо ниво и на HD си мяза на кино-продукция.

  С това на ум - останалото си е същото. Запилени герои, дигитална кръв, язък за добрия грим и действителни ефекти, дивият реднек е редуциран до нещо като Майка Тереза. Ама сравнение с предишния сезон, тук имаме подобрение.

  Във втори епизод има две страхотни сцени (кратки са, да, но прекрасно реализирани). Едно зомби напада русата мацка - е те на толкова реална сцена на безпомощност съвременните филми и сериали (особено щатски) дори не смеят да се докоснат, а тук са му отпуснали края. Вярно - не доведе до нищо, ама за около минута имахме първокласен материал.

  Останалото в епизода си беше "Вдовицата в бяло", ама заради тази сцена и утешителната (ако някой гледа знае за коя става дума) викам, че ще дам шанс на сериала. Първи сезон го направих на 5 стинки, ама това тук има потенциал - ако не за цялостно съдържание, то поне за малки порции добри моменти :)

  ОтговорИзтриване
 15. Изненадващо изненадващ коментар, Трубадуре. Коя е тая велика сцена на магистралата, че те всички бяха върху нея. Онова тотално изпростяло разминаване с иначе винаги надушващите "човешко" кухи глави ли? Не знаех на коя страна да повръщам от целият тоя потресаващ реализъм в сцената. Толкова недомислия не бях виждал на квадратен сантиментър целулоза, откакто гледах "Скайлайн". В сравнение с миналия сезон, тук имаме гигантско падение, което някакви си химерни стахотни сцени изобщо не могат да поправят. А реднекът не е редуциран до добряк, той просто, като останалите персонажи, няма грам идентичност и поведението му не се обуславя от нищо друго освен от скимванията на заблудените сценаристи.

  Нямам време, че да си го губя с втория епизод, няма как да стане по-добре, а и по-зле не виждам накъде. Ама на теб ти пожелавам железни нерви или поне все същия непукизъм пред бъкащия с недомислия сюжет. :)

  ОтговорИзтриване
 16. Сюжетът е дупка, спор няма. Него го пропускам. Бтв, у втори епизод има препускане с кон из гората. Юбер е.

  Разминаването, да, за него говоря. Много ме изпълни, после изпразни, после омаза, после вода нямаше, та си останах с кино секрети по лицето цял ден, но си заслужаваше. Просто ме подхвана неподготвен и изведнъж подобна сцена да ти се изпразни - благинка си е.

  То не е до реализъм - нали видя как оня се поразя и колко кръв се изля. Мани такива ми ти подробности. Просто беше здраво. Тихо, без музика, само звуци от случващото се, имаше напрежение, а беше ден и да си призная почувствах какво ще е. Въобще не очаквах баш тоя сериал да генерира някакви положителни емоции в проядената им от албанско порно душа, ама те - успя.

  ОтговорИзтриване
 17. Последната на първи зализа нещата лошо, пазех си първа и втора на втори с известни надежди :)

  ОтговорИзтриване
 18. Ностро, имах един безумен месец - нищо не съм гледала, даже четенето пострада. Сега се връща в реалността. Скоро ще гледам нещо "африканско", другите може да почакат ;)

  ОтговорИзтриване
 19. Трубадуре, мисля, че ще харесаш следващия ми филм. Ще е изпълнен с много тишина, много коне, препускащи из най-различни пространства (не само гори, бахти ограниченото!) и, естествено, плейнтли ъф порно, тъй че ши има да мацаш на воля, затова зареди два бидона вода за всеки случай, че ВиК-то не си правят майтап. :D

  Тушков, първата от първи беше много по-добра от първата от втори, докато последната от първи сложи в джоба си първата от втори, която сравнена с произволна от първи е мега юбер зле, дет вика Труби. Но ако първата от втори и втората от първи се сравнят с втората от втори и последната от първи, то първата и втората от произволен сезон ще изглеждат досущ като втората и първата от същия... аку мъ разбираш какво искам да ти кажа. :D Всъщност до някъде самият аз успявах да си следя мисълта. :)

  Зори, това е страхотно! Хората бягат от реалността, за да си почина и разпуснат, а ти се връщаш В нея, за да правиш същото. Как го постигаш! :D

  ОтговорИзтриване
 20. Подновиха го за трети сезон. Честито!
  http://www.comingsoon.net/news/tvnews.php?id=83517

  ОтговорИзтриване
 21. Гррррррррррррххх! :/
  Е, добре де, "Предизвестена смърт" има пет части, а е по-зле от "The Walking Dead". Явно има накъде още да го удължават. Така или иначе нямам обяснение кой продължава да го гледа (освен Трубадура). :)

  ОтговорИзтриване
 22. Специално за теб - предпремиерно !
  The Rum Diary
  http://rutor.org/torrent/147523/romovyj-dnevnik_the-rum-diary-2011-camrip

  ОтговорИзтриване
 23. "Предизвестена смърт" или "Последен изход" има пет части? :D

  ОтговорИзтриване
 24. Арррргххх, Скротуме, пак ги оплесках! Който е превел "Ring", като "Предизвестена смърт" да се срещне със Самара дано! :D

  Вал, Деп и в такива екзотики ли се е снимал! :) Ша му фърля едно уко дувечера.

  ОтговорИзтриване
 25. Е не ! Това е Хънтър Томпсън в Пуерто Рико :D
  И е с език 20 инча :DНали е репортер във вестник :D

  ОтговорИзтриване
 26. Мда ! Намерих ти и оригинала :)
  Gonzo: The Life and Work of Dr. Hunter S. Thompson
  http://freetorr.com/gonzo-strah-i-nenavist-hantera-s-tompsona--gonzo-the-life-and-work-of-dr-hunter-s-thompson-2008-dvdrip-60395

  ОтговорИзтриване
 27. Ама, Вал, това първото е кам-рип, че и дублиран на руски. :) Второто го пуснах, но сийда е същия, като да точа газ от руска тръба по време на газова криза. :/

  ОтговорИзтриване
 28. Важен е втория филм :/Източих го точно за 2 часа :/Филмът е мегаяк :)

  ОтговорИзтриване