26 февруари 2012 г.

THE NOSCARS®: The winners!

Тази година церемонията по връчването на ежегодните филмови награди на академициците от Академицицията на мастурбиращите творцици обещава да е невиждано и нечувано събитие. Ще има голи мацицки, които ще нацицяват атмосферата между отделните връчвания, а преди това най-ярките звезди на шоу-небосклона ще дефилират по червения килим, за да им се порадваме цицки.

Естествено всичко това ще се осъществи с подкрепата на нашия спонсор - клиниката за пластични операцици "Холивуд Титс Ъпгрейд":
Тази вечер домакин на церемонията за 151-ви път ще бъде прегорелия Били "Дъ Секс" Пистъл, а негова асистентка ще е винаги горещата Роуз "Why did you do that, Rose? You stupid bitch!" Бюкейтър - последната оцеляла свидетелка на потъването на Титаник. Надяваме се до края на вечерта тя да запази топлото си излъчване, тъй като минути преди първите гости да пристигнат в Кодак Тиътър, Роуз неочаквано се спомина.

Но нека оставим домакините сами да открият събитието.

В залата под аплодисментите на публиката и с джазова стъпка се промъква спаруженото олицетворение на самата награда - Били "Дъ Секс" Пистъл. Били все още помни хладния метал под изпотените си пръсти, докато лично връчваше наградата за главна женска роля на Вивиан Лий. Той знае какво е да си на сцената и тази вечер отново ще си припомни. В този момент двама сценични работници изнасят Роуз, влачейки я по сцената. Публиката започва бурно да аплодира и да се залива от смях, мислейки си, че водещата имитира сцена от "Уикендът на Барни". Били се опитва да замаже гафа и запява арии от втръснал на всички бродуейски мюзикъл.

По време на десетте минути, с които разполагат, водещите изпълняват няколко вихрени танца. Роуз може и да е на години, но си е същата жилава пръчка, която завлече Джак на дъното на Атлантическия океан, при това е смъкнала около 35 килограма от задника си (респективно от този на Кейт Уинслет), което пък е добра новина за ишиаса на Секса, понеже на тези години да разнася повече от една торба цимент пред очите на половината земно кълбо крие известни рискове.

След вихреното начало, непрестанният кикот от куртоазия на публиката и откъслечните крясъци "Вижте как й се влачат цицките по пода!" настъпва време и за връчването на първата награда. Тя е в категорията "Best Animated Feature Film of the Year", където номинациите са:

Une vie de chat (2010)
Chico & Rita (2010)
Kung Fu Panda 2 (2011)
Puss in Boots (2011)
Rango (2011)

Победителят ще бъде обявен от Анди Съркис, който обаче, поради проблем с декорите, закъснява да излезе на сцената. Изглежда режисьорът на церемонията е забравил да спусне зеленият екран, което пречи на актьора да влезе в роля. Но ето, че екранът е спуснат и Анди уверено пристъпва под овациите на хора, които сега го виждат за първи път. И така, най-добър анимационен филм за 2012-та (та-дааа!) е "Rango"! Много от присъстващите в залата са разочаровани, защото са стискали палци за дебелата панда. Академициците също са изненадани от избора си, но пък нека и те се почувстват като редови любители на седмото изкуство, често оставали разочаровани от безхаберния избор на големите филмови дейцици.

Следва музикална пауза: Сашка Васева изпълнява музикалната тема от "Rango". Много от присъстващите излизат за по едва, две или повече кутии цигари.

И така, ето че отново сме тук. Били усеща, че вечерта ще е дълга, вероятно по-дълга и от психоаналитичен сеанс с Робърт ДеНиро. Следват номинациите за "Best Achievement in Directing":

Woody Allen for Midnight in Paris (2011)
Michel Hazanavicius for The Artist (2011)
Terrence Malick for The Tree of Life (2011)
Alexander Payne for The Descendants (2011)
Martin Scorsese for Hugo (2011/II)

На сцената излиза да обяви наградата Фарс фон Триер. Всички очакват от него нещо скандално и той не ги разочарова. Фарс си сваля гащите и си показва гениталиите на половината земно кълбо. Публиката плахо ръкопляска, все още не знаейки дали това е нормално. Фарс вижда, че не е достатъчно експресивен и вади от сакото си сатър от реквизита на предпоследния си филм. С красноречиви движения той демонстрира как иска да си отреже пениса и поглежда публиката за реакция. В дъното на залата единственият европейски критик, присъстващ на церемонията, скача на крака и започва да аплодира бурно. Фарс се опиянява от успеха си. Готов е всеки момент да си клъцне малкия пишок и така идеите му да възтържествуват над безбройния му фен, но зад сцената изскачат лосанджелиски спец-полицаи и арестуват датчанина за притежание на хладно оръжие с инкрустирана свастика. Публиката от първите редове си отдъхва облекчено.

Били "Дъ Факин" Пистъл веднага проявява съобразителност след този пореден фал и изпява арията на Хитлер "Пролет за Хитлер" от мюзикъла "Продуцентите". Докато припява, той отваря плика и обявява победителя в категорията за най-добър режисьор: Michel Hazanavicius за "Артистът"! Холивуд очаква Hazanavicius да започне да им скача по главите и да крещи името на майка си, но Роберто Бенини не в залата и всички са разочаровани от срамежливата реакция на сдържания европеец.

И ето че идва време за най-важните категории. "Best Performance by an Actress in a Leading Role":

Glenn Close for Albert Nobbs (2011)
Viola Davis for The Help (2011)
Rooney Mara for The Girl with the Dragon Tattoo (2011)
Meryl Streep for The Iron Lady (2011)
Michelle Williams for My Week with Marilyn (2011)

Тук академициците със затворени очи са пуснали ръце в деколтетата на номинираните актрицици и резултатът е, че бубите на Мишел Уилямс са се оказали най-големи. Е, или поне най-стегнати.

"Best Performance by an Actor in a Leading Role":

Demian Bichir for A Better Life (2011)
George Clooney for The Descendants (2011)
Jean Dujardin for The Artist (2011)
Gary Oldman for Tinker Tailor Soldier Spy (2011)
Brad Pitt for Moneyball (2011)

Джордж Клуни е най-набеденият актьор в тази категория, а и в историята на Носкарите изобщо, затова нека да видим какво ще ни предложат истинските актьори. Изборът естествено пада върху:  Jean Dujardin за "Артистът". Уж не съм жена, ама се влюбих в тоя. Пълнокръвен европейски Брандо, голям актьор, трябва да научи английски.

И най-накрая идва ред да се изсмуче най-добрият филм от деветте пръста на Академицицията. Пфуууу... Трудна работа, но академициците са свикнали да работят под напрежение и в тежките условия между гърдите на млади пробивни "актриси". Ето какво изцедиха от тях. Не от гърдите, а от деветте си пръста:

9. The Tree of Life (Дървото на живота)
8. War Horse (Боен кон)
7. The Help (Южнячки)
6. Hugo (Хюго)
5. The Descendants (Потомците)
4. Midnight in Paris (Полунощ в Париж)
3.
2.
1. The Artist (Артистът)

Академициците сметнаха, че "Moneyball" (Кешбол) и "Extremely Loud and Incredibly Close" (Ужасно силно и адски близо) не им се гледат, защото им дожаля за последните им две живи мозъчни клетки. След гледането на 2/3 от номинираните заглавия животът по високите етажи бързо опустя и всички си дадоха сметка защо. Просто номинираните филми са много сложни за разбиране, но са няколко пъти по-прости, за да трябва да си губим времето с тях. Човек трябва да уважава преди всичко себе си и много далеч след това групата неадекватни академицици, защото истината е, че всеки може да избира цици - достатъчно е да ги зърне, понякога и да ги пипне, но няма нищо сложно в избора им - всичко, което доставя удоволствие на първичните ни инстинкти, е лесно познаваемо - то е в природата ни. Но в природата на някои хора е да избират чалгата пред стойностното, а по-голяма чалга от тазгодишните номинации, не помня, повярвайте ми.

И сега какво да кажа на тия прости холивудски задници. Тази година един обикновен чернобял европейски филм ви разказа играта и то на ваша сцена. Не ме интересува дали ще го изберете или не, той вече е спечелил сърцата на кинолюбителите, а пренебрегвайки го, вие само ще затвърдите статута си на загниваща институция, нямаща никаква връзка с реалността. Киното не е награди. Големите филми ще си останат големи и без да приберат някоя и друга статуетка, а незаслужилите номинирани и наградени ще бъдат забравени само след няколко дни.

* * *


Тазгодишните статуетки NOSCAR пожънаха фурор в сферата на изкуството. Цели три вида носкари намериха място под купола на звездната нощ.
Лили изби рибата с Нострофестър, един изключително забавен злодей, който често е подхлъзван от филмите, на които дава кредит на доверие със самия факт, че сяда да ги гледа:
Ел пък разкри същността ми - скелет скрит под метална обвивка, любител на компота от смазка, подходящ за ръждясалите ми крайници (а това, дето се вижда точно под буркана, е девствения ми колан):
И сега, за да завърша подобаващо като за един незначителен блог, който вчера имаше втори рожден ден, минал и заминал, докато се опитвах да започна, а после и да завърша този проклет "прословут" пост, представям ви творението на Миленка, която ме сюрпризира с тази убийствена торта от (златни) малинки с два Носкара отгоре, на които им горят главите:
Ех, с такива награди, на кого му трябват филми!

30 коментара:

 1. След като си поех въздух от смях и те осмислих, вече не ме е срам, че съм гледала точно само 3 бр. от горното.

  Ако ти попея за ЧБД, ще ми отпуснеш ли едно парченце торта, м? :)

  П.П. "бубите на Мишел Уилямс" е твърде хм ... подвеждащо - преди ерата на епилацията така наричаха едни палави обитатели на хълма на Венера. :Р

  ОтговорИзтриване
 2. Аз още не мога да си поема дъх от смях... като си върна говора.... ахахахахахаха :))))))))))
  Звяр си, ей!
  :*

  ОтговорИзтриване
 3. А накрая печелят селяните . Както казва един от героите във ВЕЛИКОЛЕПНАТА СЕДМОРКА :)Тоест братя Тавиани :) Дали защото преди време направиха един содомистки филм :)

  ОтговорИзтриване
 4. Оххх, поех си въздух... сега, след като си избърсах и сълзите, че накрая ми нагорча и залютя под лъжичката, мога да кажа:

  А честит рожден ден на блога ти!


  п.с.
  Уди (слабост ми е, т.е.съм пристрастна), не случайно не им се вясва на "Оскарите", от както се помни... за техен срам, за толковата години негово творчество, само веднъж му ги присъдиха, но не можаха да му ги връчат. Не вярвам пак да се пробват :)

  ОтговорИзтриване
 5. Задник, изпревари ме :( След малко пускам моите Оскар награди!

  ОтговорИзтриване
 6. Ахаххахаххаххаха!!!!Рибата не знам дали съм избила, ама ще плюя от смях след малко :) Хайде ЧБД на печелившите и догодина Пак :)

  п.п.изгледах няколко , фаворит ми е Хюго..не се смей!!!!

  ОтговорИзтриване
 7. Само "Хюго" и нищо друго. ЧДБ (което мисля, че значи честит дебел блог), та ЧБД, а ако 5000 галоша, менкащи над 2 млрд. годишно за тъпи филми, сметнат, че "Артситът" е най-доброто, на което световното кино е способно... нищо няма да направя, ама ще се надуя :P

  ЧБД пак :)

  ОтговорИзтриване
 8. Точе, това за бубите още го осмислям, не ми беше минало през ума. :D А за тортата, нареди се на опашката. Не че има смисъл. :P Добре де, ще има една малинка и за теб. :)

  Светле, аве нали ти бях казал, че от теб се запалих по Паров Стелар. Nicolas Jaar с тия електрота много удря на нещо от сорта. Сега ще се образовам. 10Х. :) А Уди ми е доста псевдоинтелектуален и дразнещ, а и този му филм е просто невъзможно да спечели. Той е само част от баласта, но пък предвид на факта, че тази година почти всичко е баласт, кой знае...

  Вал, Тавиани имат ли несодомистки филми? :D

  Ламоте, мерси, и аз та обичам. :P

  Лили, ами... добре де няма да се смея. :P И отново мерси за Нострофестъра. :)

  Тру, 8 от 9 филма изобщо нямаха място сред номинациите и "Хюго" е сред тях. Детски филмчета мазнещи се на кино-индустрия. Айде моля ти се. :)


  Благодаря на всички ви за честитките. Ей, избутах я още една година. :)

  ОтговорИзтриване
 9. А от мен ЧДГ - което пък значи "Честити две годинки!"
  И ППЧ! - пиши по-често :P

  ОтговорИзтриване
 10. AAAAA, ЧБД! ЧБД!! Забравих да честитя, и аз съм Задник :р

  Ще ти пратя моят адрес, на който може да пратиш парче тортичка :) Надявам се да е с шоколад! :р

  Освен това искам компота да е от ягоди :р

  ОтговорИзтриване
 11. Ностро, май трябваше да използвам сливи за декорация на тортата, така можеше и да не се бъркаш.:P
  И черпи смело, кво се стискаш. Пък съм обещала и такава с по-хубави свещи.:P
  И като за втора годинка, честито за втори път.:)

  ОтговорИзтриване
 12. Ностро, тя и майка не може да разбере, що се хиля с глас и какво толкова ме прави да крещя като по време на мач, като гледам филм на Уди, ама си я обичам, майка ми е все пак :), а ти си ми шеф, к'во да ви правя :)

  Конкретно, "Полунощ в париж", е като близнак на поста ти, само че иронизира и самоиронизира, чрез други, уж познати, от широката публика образи. Уди не е псевдоинтелектуалец и никога не е претендирал да бъде интелектуалец. Така е тиражиран от псевдоинтелрктуалната индустрия, от която успя да запази суверенитет, вече ПОЧТИ 50г.

  Уди има толкова желязно и тънко чувство за хумор, че явно рядко бива усетен и разбран, но не е спирал и не спира да се гъбарка с нестихващото човешко залитане по това, човекът да се самоосмисли като се самовземе на абсурдно сериозно, че и да си самосъздаде "сложна култура" обясняваща и "доказваща" правото му на тази претенция.

  За съжаление, това, от което страдат творбите му, е най-вече факта, че за да реагира на хумора зрителят, трябва детайлно да познава "понятията"- "имената", с които Алън жонглира. Хуморът, знаеш не може да бъде интелектуално разбиран, то или се усеща или не.

  Колко хора, които не познават имената и творчеството на хората, с които ти толкова остроумно се гъбаркаш горе в поста, биха усетили железния ти хумор?
  Пълно е с анонимни, които биха те нарекли псевдо незнам си какъв, само защото, не биха проумели, че... за да те разберат, за да се разсмеят с насълзени очи, както на мен ми се случи, защото поста ти не е просто остроумно ироничен, а критикуващ чрез хумора си, трябва много филми да са гледали, да познават режисьори и актьори не с едно, а с много техни произведения и участия, да познават наболелите проблеми в киното, да имат поглед на историята на киното, поне съвременната и т.н. Иначе, изобщо няма да разберат ни какво му е смешното на поста ти, ни какво му е остроумното.

  Алън, често използва социално преекспонирани символи на психотерапията - фамилната и психоанализата, общоизвестни - изпразнени от съдържание и смисъл обаче, символи на подсъзнаването, имена на творци, които са били превръщани и поддържани като брандове - канонизирани и по този начин, чрез тях контролирана представата за култура на цяла епоха.

  Съгласна съм, че използваните имена и образи във филма, личните истории - биографии и най-важните им произведения свързани с тях, не са толкова близки до съвременното поколение и за това сигурно на много хора изглеждат претенциозно.

  Още повече, че рядко в България хората са се докосвали точно до този живот, за който обикновено Уди разказва, но в Ню Йорк, нямаш идея, как той е ежедневие на няколко поколения хора, които хора имат претенцията да са каймака, т.е те да казват кое е хубаво и кое лошо и т.н.

  В Щатите е доста трудно, да се осъществиш като творец, ако не се напъхаш в "месомелачката".
  Така че, големи индустрии зависят от тази "месомелачка", която Уди не е спрял да осмива, критикува по много тънък и остроумен начин години наред, чрез творчеството си.

  С годините съм приела, че малко хора ги празни творчеството на Уди Алън и това е положението. Но предпочитам за това да разговарям на единстено смислената основа - "не ме кефи" или "яко е", защото е странно такива мащабни "вицове"като неговите филми да бъдат обсъждани съдържателно.

  Много ще се учудя, ако му дадат "Оскар", въпреки че, за пръв път се опита да ги заобиколи, като освен че се подигра с Ню Йоркската - американска култура, осмя и европейската, човешката култура въобще... Така че, може и да не го приемат лично, както друг път. Но... чак пък да "прогледнат" и да го покажат публично... не вярвам :)

  ОтговорИзтриване
 13. Зори, НФВ (нямам физическата възможност). :P Ти как успяваш обаче ми е много чудно, при условие, че и четеш, като за световно?! :| :)

  Ламоте, аз не мога да правя торти - говори с Миленка. За компотите се обърни към Ел. :P

  Миленке, стига де, не ми прецаквай тортата от малинки. :P И в никакъв случай не давай на Ламот тортата с по-хубави свещички, че той ще излапа и тях! :/ :P

  Светле, права си. Когато един човек не е запознат с изразните средства на друг, няма как да усети тънките намеци. Но когато правиш филм, който няма да си го гледаш сам или с отбрана групичка почитатели на собственото ти творчество, тогава не можеш да си позволиш да бъдеш толкова едностранчив, а трябва да се опиташ да въздействаш на няколко нива. Случайните минувачи в блога ми може и да не са запознати с Триер, Кристъл и Съркис, но затова пък в поста ми има достатъчно цицки, задници и публично обрязване, за да се чувства всеки приобщен. :P

  ОтговорИзтриване
 14. Стига ве, това от кой албум е?! Много яко!

  ОтговорИзтриване
 15. Ностро, честита втора блогогодинка! :)
  А тоя Хюго пък... детско за приспиване. Артистът трябва да спечели, щото другите ептен не стават.
  Оскарите тая година ще са пародия.

  ОтговорИзтриване
 16. Шефе,
  ей таз класна работа - "Завет" (така по-известен в занубдата), това бижу в киното, борави с ясни, първични послания, нечовешко въображение и железно чувство за хумор,
  ще си остане световно неПРЕпозната,
  защото кой американец ще я разбере, колко китайци и т.н. ще разберат този хумор, обусловен от представяната култура?

  Ако не си го гледал, гледай и да сбориме :)))))))

  п.с.
  "Полунощ в Париж" е дисекция на изкуствено елитизираната култура на 20 век и това не е случайно, разбира се. Творбите на Уди са висша математика. Всеки начетен, ерудиран творец, може да направи от същия филм, коренно различен, отправен към която си иска публика и време, единствено трябва да смени и замести ОЗНАЧАВАЩИТЕ - Х-ве, Z-тове и т.н. от уравнението на сценария и ще получи желаната от него адаптация.
  Тази му творба не е правена за игра с масовия зрител, а за да им го начука, на тия, които осмиваш горе.

  да, аз съм от поколението, което четеше тези автори, което величаеше тези художници, знаеше легендите свързани с тях и легендизираните им, оклюкарени, ожълтени биографии и за това му разбирам хумора,че се смея и плача едновременно.По този начин тази творба препредава и история.

  Но,младите не са длъжни да я знаят. Майка ми, не познава въобще гореспоменатите автори, нито знае кой ского се е ебал, кой от кого има деца и кви ги е натворил.

  Такъв е животът, тече и се повтаря :)
  Ама когато става масово сбозяване, що да не пищим, нали сме консуматори :)

  ОтговорИзтриване
 17. Аааа и забравих да кажа, че ... ква мацка играе главната роля в "Завет" сиреч - "прости ми" (тематично за днес)....
  страшна пичка и как играе... евала! машала!- казва се Мария Петронижевич, Кийра Найтли, само вода може да и носи :)
  И що тая пичка да е десета дупка на кавала?

  Айде, лека, гълтам хапчетата и знаеш :)))))) добре, че е валиумът - хапчето на бъдещето! :)

  ОтговорИзтриване
 18. Съгласен съм със Светлето, Полунощ в Париж си е много як! При това не харесвам Уди Алън :) Нямам нищо против и Хюго да спечели - поне е красив, нищо че е много. Кешбол също е добър, но си е за специфична публика, не трябваше да е сред номинираните.

  Светле, много добре каза каква е идеята на Уди Алън. За първи път и аз да го харесам, макар и от второ гледане :)

  ОтговорИзтриване
 19. Хахахаха, другарчета - имам победа! Приемам я лично! :))))

  Копелетата не издържаха да запазят балнс и се сурнаха по пързалката на Уди - имаме награда за най-добър сценарий!
  Йес!
  /тия дни може и да си седна на задника и да му направя ревю на тоз' сценарий, че и аз да рекна нещо във вашия ресор :)/

  /Сега чакам да разбера дали моят човек си е взел статуетката, щото лане -
  покрай филма "Ани Хол", който през 1978 година печели 4 награди "Оскар" - за най-добър филм, за режисура (Уди Алън), за сценарий (Уди Алън и Marshall Brickman) и за най-доба женска роля (Diane Keaton),

  Уди Алън не присъства на връчването на "Оскарите". Защо?!? Той остава верен на традицията си почти всеки понеделник от 1971 година да свири на кларнет в любимия си клуб в Ню Йорк, така загърбвайки за пореден път холивудската суета. Няма друг американски кино творец, който да е печелил симпатиите на интелектуалната публика, заради това, че създаваните от него творби са подчертано и традиционно некомерсиални и АНТИХОЛИВИДСКИ./


  Шефе, честито и на твойте прогнози! - много сме добри за критици :))))))))

  Тру, айде... и ти се дуй! Заслужаваш! :)

  Мот Ла, на третото гледане, след моето ревю обаче, к'ви неща ще видиш, голям кеф!
  Шефе, честито и на твойте прогнози! - много сме добри за критици :))))))))

  Тру, айде... и ти се дуй! Заслужаваш! :)

  Мот Ла, на третото гледане, след моето ревю обаче, к'ви неща ще видиш, голям кеф!

  ОтговорИзтриване
 20. Фоксе, "Артистът" трябваше и спечели! :)

  Светле, и аз съм чел въпросните автори. Личностите им малко ме интересуваха тогава. Сега са ми интересни, затова и си взех една книжка със скандалното в биографиите им, но - о, каква изненада - оказа се, че и те са хора, а не зелени човечета представи си! Ако идеята на Алън е била да разбие култа към личностите им, ми не успя, защото моят култ към тях не се дължи на това какви са били в реалния живот, а какво са писали - биографиите им само могат да обяснят някои неща от творбите им. Писателите са едни от най-себичните и самовлюбени същества, при тях даже това е диагноза. Е и? Какво иска да ни каже режисьора. Ми нищо ново, нищо впечатляващо, а и с изключение именно на моментите с писателите и художниците, нищо забавно или смешно. Просто една наивна историйка, която заложи на това, че скоро не са правени подобни. Е, голям праз. Както и да е, наивни комедийки с щастлив край, колкото си искаш. Не само Алън прави такива, че само той да заслужава вниманието ти. И все пак честито ти за сценарийния Оскар. :)
  А Кийра къде изобщо я слагаш сред актрисите?

  Ами, Ламоте, това е, което мисля за "Полунощ в Париж", но предвид на факта, че той не спечели, ще бъда благосклонен и ще кажа, че става за убиване на времето. :P А ако Хюго беше спечелил, щях да затрия кино-блога си. Е, да, сега, след като не спечели, ми е лесно да го кажа. :P

  ОтговорИзтриване
 21. ЧБД със закъснение и надежда за изоставен килим с трохи! :)
  Все така да следиш новините в дълбочина и да ни уведомяваш ден преди събитието да се осъществи.
  Успяла съм да изгледам едва 4 филма / 3 от тях анимации/, преди да ме подгони тъмната материя... :(

  ОтговорИзтриване
 22. Шефе, искаш многопластово, ревю на филма и ще го получиш, защото го заслужавам :)))))))))))
  Почвам да беля лука и после ще говорим.
  (и не се измъквай по първия въпрос - гледай "Завета"!) :))))))))

  Всичко изброено от теб, вложено във филма на Алан е опаковката, която носи неговия дизайн - набързо опаковане на обеците на жена му с подръчни материали, за да бъдат подарени на онази, която ни го дърви в момента, с което осмисля "дълбокосмисленото" ни съществуване като личност (тук се смея като казвам, но малко по-късно и това ще стане ясно).Но пък опаковката, може да я изядеш, да я смачкаш, без да ти пука или да забравиш - оставиш на масата след като си хукнал след музата си, пък и изглежда прилично, в случай, че някой ще ти я гледа или само на нея ще обръща внимание. К'во й е, опаковка като всяка друга :)))))))

  Нищо осмиващо няма в представянето на букета художници и писатели, то е пак с Аланов дизайн - портретите са САМОИРОНИЧНИ. Когато изглежда, че усмива "другите" се самогъбарка с екзистенциалното безсмислие на всичките ни напъни да кажем нещо на света, което хилядолетия наред се върти около три теми, съответно, нищо ново никой не казва, а се изтъркаха и уж новите начини, по които го правим.

  Мога да направя разбор на вица за всяка личност, който е вкарал и той не е повърхностен и жълт и засяга цели общоизвестни раздели на литературни, съответно сценарийни теми.
  Със сигурност няма да е тук, а при мен ще започна от другаде.

  Единственият сериозен недостатък на "Посреднощ в Париж", за съжаление е и единствения билет, с който алън си "купи" Оскара - Уди Алън, трябваше да играе главната роля, без да се пипа нищо друго. тогава, тези неща, които ти твърдиш, че ги няма, а аз си ги измислям, един вид изсмуквам от пръстите стават крещящо видими, но пък ... Холивуд, нямаше да му го прости и щеше да го обяви за най-безвкусната, старческо- дименсионна, педофилофернична, натрапливо-егоцентрична и т.н негова изява.

  Почвам ревюто при мен :)

  И нали съм ти казала, няма нужда да го харесваш, като не те дърви сега... имаш право :)

  ОтговорИзтриване
 23. Ето, не е ходил да им взема тъпата статуетка! Никога не я е вземал. Пазят му ги нейде и не го правят на въпрос. Този филм е игра с "Оскарите" и с индустрията - "Холивуд", няма нужда да бъде възприеман по друг начин, но като толкова добре, тънко изиграна игра, е модел на интелигентен начин на противостоене.Да... може за зрителя, да не е приятно да го занимават с вътрешнокритични художествени творби, които са начини да се саморегулира една система, една световна индустрия, но чак пък да е ощетен :)))))))))))

  ОтговорИзтриване
 24. Ел, учените откога се опитват да засекат тъмната материя, а теб даже вече те и гони! Забележително! Ще ти дам парче торта от миленкината, ако ми метнеш малко тъмна материя. Тъй де, танто за торта. :P

  Светле, ако Алън беше играл в "Полунощ в Париж", изобщо нямаше да го гледам, което щеше да е плюс и за теб, понеже непредубеден по-лесно можеше да ме убедиш, че филма става. :P Седни и напиши ревюто. То даже и само коментарите си да копнеш от тук, пак ще се получи доста обстойно и задълбочено. :D

  ОтговорИзтриване
 25. Светле, време ти е за БАНАНИТЕ :D Усещам че не си го гледала :D
  http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=3172748
  И добре че спечели АРТИСТЪТ. Тъй като голяма част от киноблогърите смятат че киното е започнало през 2011 год. Те по - дърти филми от тази година не гледат.

  ОтговорИзтриване
 26. Вал, Бананите и аз не съм ги гледал, но по постера ми изглежда като забавна пародия. Ще наваксам. А това за Артистът си даваш сметка, че го казва човек, който не гледа филми отпреди 70-те години. :P :D

  ОтговорИзтриване
 27. ЧБД на патерици, колега! Извинявам се за закъснението, чудех се какво оправдание да измъдря и накрай се отказах, така че моля за прошка! :( Пожелавам ти още десетки ЧБД-та, стотици интересни постове и хиляди читатели. :)
  P.S. Академията на академиците трябва да те вземе за сценарист или най-малкото художествен организатор. Така поне някоя от /бъдещите церемонии ще става за гледане. :)

  ОтговорИзтриване
 28. Скротуме, хилядите можем да ги уредим само, ако продължиш да ми препращаш трафик - вчера ми срути статистиката - как да ти дам прошка, кажи ми! ;D
  Иначе мерси за пожеланията, все така ще се старая да пускам поне по десетина поста на година. За Академията и да ме поканят, нищо не мога да им обещая - по това време на годината съм зает с гледане на номинирани тъпи филми. :/

  ОтговорИзтриване